CLICK HERE FOR BLOGGER TEMPLATES AND MYSPACE LAYOUTS »

Saturday, April 24, 2010

Pengumuman

Sebagai rakan blogger, aku rasa terpanggil untuk menyampaikan satu makluman spt di bawah:....

PENGUMUMAN DARI MANAGEMENT ILHAMCIPTA
Posted on 24-04-2010 By: Syahrill
Category : Pengumuman
Tags:
Salam Pembaca / Bloggers yang dihormati sekalian.
Dengan dukacitanya ingin mengumumkan Finaz dan keluarga kini sedang dirawat di hospital akibat jangkitan wabak H1N1. Finaz sekeluarga ditahan di isolation ward dan tiada pelawat yang dibenarkan untuk melawat mereka. Sehubungan itu, details bagi pelanggan dan pembaca setia blog kami adalah seperti dibawah:
semua post baru bagi blog http://ilhamcipta.com/dan http://thefinaz.blogspot.com/ akan dihentikan sementara waktu sehingga keadaan kembali stabil.

Sila ke sinih untuk makluman lanjut...

Kita sama-sama berdoa semuga Finaz dan keluarga kembali sembuh.

Tuesday, April 20, 2010

Ur Eyes Never Lie

Pendidikan Seks

Whoa!!...Pendidikan Seks!!!??...wo hoo..Aku mmg x pakar dlm bab-bab nih....Aku cuma pandai...ops..terlebih sudah...Ari tuh aku jenguk kat sinih. Pikir jugak..apa yg nak dibentang kpd murid-murid nanti..Adakah its going to be more on physical..or rather focus on the psychology..

Whatever is in ur mind...aku nak share something from this vid...(psst: sucikan dulu minda korang sumer dari mende2 yg ternoda)...Layann..

video

Well!!...Aku x mau korang terdorong pd satu MENDE saja....Cuba bayangkan kalo kita x diberi pendidikan seks yg SECUKUPNYA..mesti korang ingat mende yg di atas tuh tadi XXX..(ker aku sorang jer yg ingat camtuh!..so the prasan)

Eh!!..camner leh kita tau yg kita sumer nih dah sexually educated...?!

Aku suka jenguk di sinih..psst: oang lelaki x banyak kerenah..hehe


Saturday, April 17, 2010

Soklan Boleh Blah


A lurus: "Camner nak masukkan seekor zirafah ke dalam freezer (peti sejuk)?"
Sha:"Hehe..apalah hang nih...xdak soklan lain ka!!..zirafah mana muat masuk ke dalam freezer"
A lurus: "Tu lah hang x faham soklan..aku tanya camner bukannyer bole ke tidak.."
Sha: "ish..lagi aku x faham"
A lurus: "Naper nak sakitkan otak tuh..buka pintu freezer dan masukkan jer zirafah dan tutup balik pintu freezer...dah!..Soklan tuh seteret fowed..x perlu buat mende yg senang dgn memikirkan cara yg susah"
Sha: "haa!!..skrg aku faham apa maksud ko"

A lurus: "Ok..camner nak masukkan seekor gajah ke dlm freezer?"
Sha: "Laa..buka pintu freezer dan masukkan gajah dan tutup balik pintu..huh!"
A lurus: "Tu lah ko..gopoh sgt..ko x ingat kat ziraf tuh tadi!..buka pintu freezer, keluarkan dulu ziraf tuh, baru masukkan gajah dan tutup pintu freezer balik. Ko kena ingat apa yg ko dah buat sebelum tuh"
Sha: "Orait..gotcha"
A lurus: "Yg nih tengok ko dah pikap lum...Raja binatang sang singa panggil semua binatang mengadap mendengar titah perintahnya...Cuma sekor yg x hadir..ko agak binatang mana satu tuh?"
Sha: "Errr..cacing kerawit...hik"
A lurus: "Ko nihh..samada ko x concentrate atau mmg blur..Ingat x gajah yg ko masukkan ke dlm freezer tadi!..Haa..gajah yg absen.."
Sha: "Ayo pa.."
A lurus: "Soklan last...Ko nak seberang sungai tapi xda bot..Ko tau sungai tuh ada penunggu (buaya)..Camner nak ke seberang?"
Sha: "Ko nak suruh aku berenang ker?..no way..aku bukan buaya friendly"
A lurus: "U never learn frm mistakes..Buaya-buaya tu kan pegi mengadap raja..berenang jer lah"


**Isk isk isk....letih tul IQ test nih.
Hari nih aku gi sinih....hehe


Thursday, April 15, 2010

i'll be right here

waiting 4 u

WheRe eVEr u Go

WHat ever u dO

I'll bE riTe hEre

Waiting 4 u

what ever it takes



Keep thinking of u

err........*

Sunday, April 11, 2010

Terliur di KL

Sabtu lepas aku ke KL (Kuala Lipis) dan kebetulan aku terbaca sisipan dari metro mengenai resipi istimewa yg bole dicuba di sana nanti..
Nasi kebuli, pulut dan rendang hitam serta sambal belimbing hitam...sluurrpp..aku dah mula terliur nak try tengok..Nasi kebuli kependekan kepada nasi ke bawah duli yg dulunya hanya dimasak menggunakan minyak kepayang umpamanya pernah menjadi hidangan kepada keluarga diraja Pahang hanya bole didapati di perkampungan dekat bandar nih..Cara memasaknya hampir sama spt penyediaan nasi ayam, namun ia tidak disertakan dgn sup. Nasi nih juga hanya dimakan dgn sejenis lauk iaitu ayam goreng dan tidak dihidangkan bersama kuah atau sayur....
Sambal belimbing hitam atau sambal hitam kena ngan nasi putih pasti meleleh punyer..Camner nak buat leh tanya Lipislady..

Gitu juga lepat ubi dan kuih koci yg diadun ngan gula kabung..pergh...x caya tanya oang nih..atau cu tanya oang nih..hehe

Aku pung singgah le di medan tangga lepih (dikenali nama Cross Street pd awal 60-an) dan melangkah ke gerai md jamil pulut rendang spt yg di uar2kan...so what the happen!!!....

Huhuhuuuu.......tutuuupp....terliur pulut dan rendang hitam....yearghhh

Sunday, April 4, 2010

I'm very Rich..Marry me

Konsep Pemasaran
Kawan aku yg sorang nih mmg suka kongsi tips ngan aku...Kali nih ttg konsep pemasaran..Err aku kagum ngan kehebatan dia nih..Aku pung x tau naper dia beriya-iya nak menterjemahkan konsep tuh pd aku...Mungkin dia rasa aku perlu faham dulu fundamentals perniagaan sebelum aku mencebur diri sebagai usahawan..Ye lah...mcm pakar2 selalu cakap...Kalau kita x merancang...bermakna kita merancang untuk gagal...(mcm pernah dengar jek..)
Mmg betul...Malah apa saja xtvt harian kita perlu ada keutamaan...dan semuanya dirancang..spt bila nak syampu rambut, sapu body lotion, pergi spa, malah waktu berkunjung blog2 kengkawan..
Ok sblm aku merapu lets get down to business...
Kepada sesape yg masih teragak-agak untuk melangkah ke dunia usahawan..baca nih dulu...


Definasi Pemasaran

Aku minat kat seoang minah melayu terakhir yg ayu tuh.
Aku approach dia dan terus berkata : "Hey sweet..Im very rich. Marry me!"
Itu lah Direct Marketing

Dlm satu majlis, sahabat baik aku bercakap pd seoang gadis comei sambil menunjuk ke arah aku lalu berkata : "He's very rich. Marry him!"
Yg nih Advertising

Aku baru dikenalkan ngan gadis bibir seksa seksi. Aku dpt no. hp dia dan esok pagi2 aku call : "Hi, I'm very rich..marry me!
Itu namanyer Telemarketing

Dlm satu function, aku dah syok ngan awek nih..lalu aku menuju ke arahnya sambil membetulkan tie dan talipinggang. Aku tuangkan air untuknya, buka pintu kereta, ambilkan tas tangannya yg terjatuh dan mempelawa dia untuk dihantar pulang ngan merc cls 350 aku, lalu berkata kpdnya : "By the way, i'm very rich. Will u marry me!"
Ha'ah..ini Public Relations
Dlm satu majlis aku didekati seoang gadis yg nampak sophisticated dan lalu lalu berkata kpd aku : "U r very rich..can u marry me!"
Well..ini Brand Recognition

Aku mmg syok giler kat sokrang gadis nih..Aku terkam himpit dia dan terus luahkan : "Hey..i'm very rich..marry me!". Apa aku dpt!!..penampar jepun..
Huhu..ini Customers Feedback

Tak puas hati, aku himpit pulak gadis berhidung tajam mcm sharifah farah dan terus berkata : "Hi..i'm very rich. Marry me!". Dan dia kenalkan aku pd suaminya..
Ingat nih..Demand and Supply Gap

Aku dah lama main mata ngan awek nih. Nampak peluang, aku pelan2 menuju ke arahnya..Baru nak bukak mulut tetiba satu balak (muka cam Hitrik Roshan) dah ciluk dulu dan terus berkata : "Hey..I'm rich. Marry me!". Dan awek tuh berlalu pergi disambar helang..huhu
That's competition eating into ur market share"

Akhirnya..Aku dah 150% konfiden yg awek tuh dah beri signal ngan bahasa tubuhnya..Seolah-olah dia berkata.."I want u..Now!"..Aku mmg prasan yg oang kata aku nih cam SRK uwekk..Apa lagik, ngan langkah macho ku, aku dah berada di sebelahnya..Ttp..sebelum sempat aku berkata : "Hi..i'm very rich. Marry me!"..aku ingat pesanan abah aku : "Sha!!..jangan kacau anak dara orang!"
That's restriction from entering new markets

Skang amacam.....U got nothing to loose...Lets beat it..

Friday, April 2, 2010

Okey Tak?

Tajuk N3 ker .. Soklan Nih?

Emmm..mungkin koang ada yg prasan atau langsung x amik pot..Ok, aku x perlu risau tentang tuh..sebab blog nih bukan profit oriented atau ngan kata lain..wang masyukkkk..dan juga aku x perlu meracau jika ditakdirkan menjadi blog yg sepi...anyway..aku mmg suka menyepi..(emm..bunyi cam merajuk jer)...Ohno no no...rajuk-rajuk x main...to live on day by day, u need people around u..ur presence (my beluv bloggers) makes my heartbeat beats stronger and stronger..Stronger heartbeats means u r healthier.. n if u r healthy means u r happy..So what???
Eh eh..sebenarnyer laman aku yg seadanya nih dah tukar template...Itu jer yg aku nak cite..hehe..Opss...aku tau soklan pertama ialah...naper pilih tempei template camnih??..Emmm..aku pung x pasti naper!!?..Tapi for sure i like it...dan yg jelas, ianyer freeee..Aku tau..the impression of the blog is what u r..Well..if u think im like the guy on the rite side..maybe u r rite....n maybe u r left wrong..hehe..
Isk isk..naper x berbaju??..Senang jer..ia memberi maksud :

  • badan aku tiada panau atau sebarang jangkitan kulat..

  • aku mmg suka bentuk badan camnih..x kurus, x gemuk dan x ketul2 sgt..

  • skang cuaca panas...besalah..

  • if u like my back..4 sure u gonna like my front..aacumm

  • aku mmg pemalu tapi nak bergaya...so.. main nampak belakang jer lah..

Jadik...apapun..aku mmg suka layout camnih....suka x??


Related Posts with Thumbnails