CLICK HERE FOR BLOGGER TEMPLATES AND MYSPACE LAYOUTS »

Saturday, August 22, 2009

Fail First

Dream to earn RM6K tru blogging???


Does that tickle u...

i swear newbies out there in the 'net world' (like me), right now is full and saturated with adrenaline running tru the veins sedated by the 'so easy' approach by the success story made by the IMs. The first impression they splash infront of their sites will hypnotise u with the incredible amount of RMs or rather USDs they made overnight without spending a 'sen'. They'll sincerely offer free ebooks, tools, newsletters, topics that covers everything that u could imagine of. And subconsciously without hesitate u'll click to the optin box to not to miss the opportunity that they promise there'll be no second chance. And u know what?..u hav taken the bait. Huh..don't be sad..u r not alone..i was one of them..heh..

Hey!!..come on...

Where in the world u'll just sit back and without lifting a finger the money flows in ur account?! To rob a bank demands creative plan (i guest). So what the heck im into now!!

Gimme a few minutes to serve u with this clip..hope it'll fire up and reorganise ur dream(s)..(me too).


video


Well..hows that?

Tags: focus, luv, passion, fail first to succeed, niche, enjoy, concept, marketing, don't be afraid to fail, learn to fail.

Credit to: Lisa Irby

Salam Ramadhan

Sunday, August 9, 2009

Kisah benar (Di stesen minyak)

Suatu hari......sedang aku mengisi minyak kereta, adik yg bertugas di situ bertanya satu soalan yang masih terpahat di memori ku ini...
"Bang!.. kereta ni abang punya ke?
Ya...nape?!!..jawab ku pantas.
Takpe...cuma nak tau..camne abang boleh pakai keta cam ni..
Emmmm...aku kelu..(search engine otak aku tak jumpa jawapan yang relevan)
Bang keja kat mana?...adik tu tanya lagi..
Keja gomen...jawab ku lagi. (kali ni aku dah agak nape dia tanya cam tu)
Oooooo...keluar dari mulut adik tu.

Ulasan dari kisah di atas..
Aku rasa pelik kenapa adik tu boleh tergerak hati nak bertanya cam tu..Soalan dia straight to the point. Dan aku lak tak menyangka ada orang yg akan bertanya cam tu. 'Terkucil' gak perasaan di buatnya. Maklumlah, kereta yang aku jaga macam buah hati ni, mampu pakai oleh sesiapa saja..Aku ni takde gaya ke boleh memiliki kereta camni?(wira aeroback).
Postmortem..
Ringkaskan cerita..aku huraikan soalan yg pelik tu sebenarnya datang dari diri ku sendiri..
"The First Impression"....itulah yg sebenarnya membuat adik tu terpacul soalan yg sangat ikhlas tuh.. Ya..ketrampilan diri adalah gambaran sebenar secara fizikal dari kacamata orang lain..Apakah gambaran kita secara spontan apabila di beritahu ada ustaz atau pak haji nak berjumpa dengan kita?...ratu cantik, Mr Universe, mekanik, pegawai polis dan mcm-mcm lagi. Aku tak salahkan adik tu kerana...aku terlalu selesa dgn ketrampilan diriku sehingga its doesn't match & balance with whats around me. Tapi dik...abang nak share sesuatu dgn dik...'DO NOT JUDGE A BOOK BY ITS COVER'...
Moral kisah di atas.
1. The First Impression.
2. Ketrampilan.
3. Do Not Judge a Book By Its Cover.

P/S: don't worry be happy..god knows.

Related Posts with Thumbnails